City of Szolnok

Tiszavirág híd Szolnok új gyalogos- és kerékpáros hídja

2011. január 21-en ünnepélyes keretek között átadták Szolnok új hídját, mely a városköpontot köti össze a Tiszaligettel. A Tiszán őshonos tiszavirág néven közismert kérészfajt megformáló híd 6 méteres szélességével és 450 méteres hosszával Közép-Európa leghosszabb gyalogos- és kerékpáros hídja.


 Szolnoki repülőműzeum

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum egyik vidéki részlege, a Szolnoki Repülőmúzeum hazánk legjelentősebb szabadtéri repülőgép- és helikopter kiállítása, ahol negyvenhárom, különböző országokból és gyárakból származó gépeket tekinthetünk meg. A múzeumban egyaránt láthatók polgári és katonai repülőgépek és helikopterek, a magyar légi csodák mellett török, svájci, német és svéd felségjellel ellátott gépmadarak sorakoznak föl.


Damjanich János Múzeum

A műemlék jellegű épület eredetileg bérháznak készült, de egy időben a Magyar Királyi Szálloda működött falai között. Az 1990-es években teljes rekonstrukciót hajtottak végre az leromlott épületen, miután 1996-ban és 2004-ben el is nyerte az Év Múzeuma címet.

A Damjanich János Múzeumban őrzik a megye teljes régészeti, képzőművészeti és a legnagyobb néprajzi, történeti gyűjteményét.


 A Szolnoki Galéria

A Szolnoki Zsinagóga 1940-ig működött vallási épületként, majd 1960-ban a város felújíttatta, azóta aSzolnoki Galéria működik falai között. A galéria aDamjanich János Múzeum egyik tagintézménye aTabáni tájházzal együtt. Itt látható a Szolnoki Művésztelep tárlata, valamint időszakos kiállításoknak is rendszeresen otthon ad. Az építész,Baumhorn Lipót mellszobra a zsinagóga épülete előtt áll, mely Simon Ferenc alkotása.


 Városháza

A szolnoki Városháza a Kossuth térentalálható. Ezen a helyen már 1881-ben állt egy földszintes épület, amit 1884-ben átépítettek. Az eklektikus stílusú épület a 19. század vége óta ad otthont a Városházának, bár még a múlt század elején is üzletek sorakoztak a földszinti helyiségeiben.


 Bagolyvár vadaspark

Szolnok külvárosában, erdei környezetben várja kedves vendégeit a Bagolyvár Vadaspark. Azállatotthon a Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. fennhatósága alatt tartozik, melynek központja szintén a vadaspark területén található.


 Művésztelep

Magyarország egyik legrégebbi művészeti csoportosulása az 1902-ben megalakultSzolnoki Művésztelep. Vonzerejét elsősorban az alföldi ember, a paraszti életmód szépségei jelentették, mely számos festőt és grafikust magával ragadott. Az itt zajló alkotómunka során sok jelentős, világhíres alkotás született,Szolnok városának hírnevét szétszórva a nagyvilágban.


 Verseghy-park

Szolnokon, a Tisza-parti sétány mellette terül el szép parkos környezetével, színes virágágyásaival, hangulatos csobogóival és szobraival a Verseghy-park. A parkban megtalálható a névadó, Verseghy Ferenc szobra is.Verseghy Ferenc (1757-1822) szolnoki születésű költő és nyelvész volt, a városban több kulturális intézményt, gimnáziumot, könyvtárat is elneveztek róla.


 Kossuth Lajos tér

Szolnok főtere a város szívében látható, európai színvonalú Kossuth Lajos tér. A város ezen részén eredetileg egy ligetes vásártér működött. Átalakítását, modernizálását 2007 nyarán kezdték el, ekkor nem csak a tér, de az egész belváros teljesen új arculatot kapott.


Forrás: http://szolnok.varosom.hu

Szobafoglalás

Szolnok városa

Szolnok városának látnivalói.

Bővebben

Csomagajánlat

3 nap / 2 éjszaka a Liget Hotel***- ben

Érvényes: 2012.01.01.-2012.03.31. között időszakban

Bővebben

Facebook

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!